Från Fishguard i Wales till Helsingborg

Anländer 21.25 till Fishguard i Wales, kör någon kilometer till Goodwick och checkar in på Glendover Hotel. Receptionen är öde då receptionisten tillfälligt jobbar som bartender i hotellbaren, en av de två barerna som finns i byn. Lyckas till slut få min rumsnyckel och efter en dusch går jag ned till hotellbaren. Senare över gatan till den andra baren. Ett äldre par bjuder hem mig och  vi fortsätter prata långt in på natten.

Följande dag kör jag hela vägen till Dover och tar in på ett vandrarhem som ligger precis i hamnen.  Dover är känd för sina vita klippor och ett mäktigt slott med utsikt över sundet.

The white cliffs of Dover

    

   

Någon dag senare tas färjan över till Calais och kör upp till Amsterdam via Belgien, en tur på kanske 5-6 timmar. Har tidigare bokat en bädd i en tågvagn som numera fungerar som ett vandrarhem på en tågstation, ca två kilometer utanför centrum. Besöker Heineken Experience och en diamantfabrik innan färden fortsätter mot St Pauli i Hamburg.

   

   

Från Hamburg går det ganska snabbt att köra upp till Köpenhamn via Puttgarden.  Puttgarden har världens största bordershop, så några flaskor inhandlas innan färjan bordas.  På vägen mot Köpenhamn börjar tanklocket vibrera på ett konstigt sätt?  Stannar till för att undersöka saken, men kan först inte få av locket? Lyckas till slut få av locket som nu faller sönder i ett tiotal delar,  några verkar saknas? Oroväckande! Får låna lite verktyg av ett par i en husbil och får ihop det tredimensionella pusslet, fast några delar saknas fortfarande, men locket fungerar tillräckligt bra för att köra vidare.  Kan köra hela vägen till Helsingborg, väljer dock stanna över natten på Köpenhamn Backpackers Hostel. Hade tidigare glömt en jacka där som nu tacksamt återfinns. Sista sträckan körs längs strandvägen och Helsingör innan färden når sitt slut i Helsingborg.

      

 Reeperbahn i St Pauli där Beatles inledde sin karriär.

Det tog alltså en månad att köra till Irland och tillbaka med motorcykel.

Mc-tur sommaren 2018

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *