Flexibla Kurser

Medieproduktion

Ämnet medieproduktion utvecklar kunskaper om produktionsprocessens olika steg där frågor om produktinnehåll, marknad, målgrupp och i vilket sammanhang produkten publiceras ingår. Genom praktiskt arbete utvecklas förståelse för hur medieproduktioner skapas. Undervisningen ger eleverna möjlighet att utveckla kunskaper om sambanden mellan innehåll, form och funktion samt förmågan att samarbeta. Ämnet behandlar även frågeställningar kring värderingar, sprida åsikter, informera och förklara skeenden eller göra reklam för en viss produkt. Eleverna får möjlighet att utveckla kunskaper om text-, bild- och ljudarbete för att kunna omsätta egna och andras idéer till färdiga produktioner. Exempel på olika medieproduktioner som skapats av läraren kan ses till höger och nedanför.

I kursen ges möjlighet att utifrån teoretiska kunskaper om produktionsprocessen praktiskt få framställa olika medieproduktioner, prova olika roller, utveckla samarbetsförmågan och hålla uppsatta tidsramar. Eleverna ges möjlighet att pröva retoriska och kreativa berättargrepp vid muntlig, skriftlig och visuell framställning.

Beroende av intresse, önskmål och resurser så kan kursen formas efter skolans behov. Läraren är behörig gymnasielärare i bland annat: medieproduktion, digitalt skapande, visuell och grafisk kommunikation. Dessutom har han jobbat professionellt med att fotografera hjärnceller och tagit fram olika collage (se nedan). med InDesign och Photoshop, liksom frilansat i journalistik. Om det finns intresse av webbdesign så är förstås även denna webbplats konstruerad av läraren.

dykbilder dykbilder Råtthjärna Hjärnceller i råtta

Intresserad och vill bli kontaktad?   Namn:   Skola:   E-post:  

Tele nr: 

Meddelande & Önskemål: